D e   P e e l h o e v e

                   A u s t r a l i a n   L a b r a d o o d l e s                   

Anti-teek / vlooienbanden.


De anti-teken-/vlooienband is te verkrijgen in iedere maat / halsomtrek en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Iedere halsband is uniek en wordt vervaardigt in de hoofdkleur(en) welke jij wenst. Indien je de halsomtrek van je dier meet en daarbij een tussenruimte houdt van minimaal 1 vinger, dan heb je juiste bestelmaat.

De prijs is € 12,95 inclusief verzendkosten tot een halsomtrek van 30 cm. Voor een halsomtrek tot 40cm geldt        € 14,95. Andere maten op aanvraag.

Even voor de duidelijkheid: de anti-tekenband is geen halsband maar uitsluitend een hulpmiddel bij het weren van teken en vlooien op een natuurlijke manier. (Dus niet geschikt om een riem aan te bevestigen!!)

Productspecifieke informatie:

Samenstelling:
De anti-teken en vlooienbanden zijn voorzien van keramiek kralen welke micro-organismen en silicum bevatten. In alle biologische systemen zitten opbouwende en afbrekende micro organismen. In onze keramiek kralen zitten opbouwende micro organismen, welke zijn meegebakken in de keramische kralen.  
Deze organismen helpen om in biologische systemen de positieve micro organismen te ondersteunen en te vermeerderen.
Een biologisch systeem is bv. uw hond of uw eigen lichaam.

Daarnaast zorgen deze keramiek kralen ervoor dat onze watermoleculen weer in balans komen. Ons lichaam bestaat uit ong 70% uit water.
Wanneer onze waterhuishouding niet op orde is kunnen we uit balans raken, onrustig worden en de weerstand zal lager zijn.

Bovendien heeft het keramiek een bepaalde resonantie. Na een aantal weken heeft het zijn frequentie bereikt en gaat het dit afgeven aan zijn omgeving. Doordat er silicium in de klei meegebakken is, zal de resonantie gelijk blijven voor een lange tijd.
Deze resonantie is niet merkbaar voor huisdieren of mensen, maar teken en vlooien houden er niet van en zullen zich niet snel of veel minder snel (vast) bijten.
De werking:

Brengt de molucuul structuur van onze waterhuishouding in balans.
Geeft rust.
Verhoogt de weerstand.
De resonantie is onaantrekkelijk voor teken en vlooien.

Gebruiksaanwijzing en onderhoud:
-De halsband of armband zo veel mogelijk dragen, dag en nacht.
-Na ongeveer 2/3 weken constant dragen zal de band op peil zijn. (hij mag wel even af bij wild spelen)
-De armband of halsband elke 2 weken afspoelen met schoon water om vervuiling tegen te gaan. 
Hierdoor blijft de werking en resonantie optimaal.

Ervaring:
De invloed van de keramiek kralen is voor elk individu verschillend.
De halsbanden geven geen 100% garantie tegen teken of vlooien, net zo min dat chemische middelen deze garantie geven.
Ervaring leert echter dat honden met een keramische tekenband, beter beschermt zijn dan honden zonder teken en vlooien bescherming.

Het aantal teken en vlooien mindert of verdwijnt zelfs. Bij sommige honden lijkt het ogenschijnlijk niet te helpen, maar dan blijkt vaak dat andere factoren ook een rol spelen. Zoals bv voeding, aandacht, hygiene, temperatuur etc. 
 

(Alle doodles van de Peelhoeve dragen zo’n band en hebben nauwelijks / vrijwel geen last van tekenbeten.)