D e   P e e l h o e v e

                   A u s t r a l i a n   L a b r a d o o d l e s                   

Over ons


Het begon voor ons met het als gastgezin in huis nemen van een Australian Labradoodle. Onze inwonende kinderen waren oud en wijs genoeg om samen met ons een hond op te voeden om daar vervolgens als gezin jarenlang veel plezier aan te beleven. Een prachtige, intelligente en kindvriendelijke hond werd in ons gezin opgenomen. Van de fokker had zij de naam Candy meegekregen. Zwart was niet onze voorkeurkleur maar daar namen wij genoegen mee want kleur bepaalt niet het karakter van een hond alhoewel . . . . . . 

Probleem met als gastgezin een fokhond in huis nemen is, dat wanneer de fokhond een nestje mag krijgen, je ze 3 tot 5 keer een periode van 8 weken kwijt bent. Ze gaat dan naar de fokker om haar jonge puppy's ter wereld te brengen. Vele gastgezinnen nemen om die reden een tweede hond in huis, werd door de fokker gezegd. Dat is iets waar we helemaal geen rekening mee hielden. Dat was voor later . . . .

Maar toen sloeg opeens het virus toe.

Wij genoten enorm van Candy en een tweede hond erbij werd bespreekbaar in het gezin. Maar het ging verder. Waarom zouden we niet een eigen hondje aanschaffen, eventueel om zelf mee te fokken met als speerpunt > onder andere honden afleveren welke qua karakter geschikt zijn / opgeleid kunnen worden als hulphond voor bijvoorbeeld kinderen met autisme.

Helaas hebben wij hierdoor met ons gezin afscheid moeten nemen van onze eerste Australian Labradoodle Candy, omdat zij niet ons eigendom was en geenszins paste in ons fokbeleid. Candy heeft nog wel kennis gemaakt met ons eerste chocoladebruine fokteefje, maar we hebben Candy met pijn in ons hart teruggebracht naar haar eigenaresse.

Nog in diezelfde maand hebben wij ons tweede fokteefje verwelkomt, Amber genaamd. Een prachtige dame in de kleur caramel.

In de maand augustus nummertje drie, genaamd Yuna met een rode vachtkleur en daarmee hebben wij de basis gelegd voor kennel "de Peelhoeve".

Hoe een en ander verder vorm heeft gekregen, ziet u op de diverse andere pagina's van deze website. 

Veel Doodle-plezier, en denk eraan >>> het Doodle-virus is besmettelijk wanneer je daar vatbaar voor bent !!!
Hieronder enkele foto's waarop ze iets ouder zijn.