D e   P e e l h o e v e

                   A u s t r a l i a n   L a b r a d o o d l e s                   


Puppy's.

Wij vinden het erg belangrijk dat de puppy's een geweldig en liefdevol thuis krijgen en opgroeien tot stabiele honden. Voor ons is het belangrijk dat u tot de juiste keuze kunt komen. Wanneer u er zeker van bent dat u een Australian Labradoodle pup aan het gezin wilt toevoegen en hem of haar een goed en liefdevol thuis kunt geven dan kunt u een reservering aanvragen via onderstaand aanvraagformulier .

We weten dat veel mensen kiezen voor een Australische Labradoodle vanwege hun allergene vacht. Het is belangrijk om dit ook eerst te testen voordat u besluit een Australische Labradoodle aan te schaffen. Wij kunnen u behulpzaam zijn bij het " testen"  door je bijvoorbeeld uitgebreid contact te hebben met onze Labradoodles!

Uiteraard doen wij ons uiterste best om de puppy's zo vroeg en goed mogelijk te socialiseren. In de bolderkar mee naar het winkelcentrum, kinderdagverblijf, middelbare school, maar ook kinderen welke met ze komen spelen enz. enz. Ook wordt een begin gemaakt met de zindelijkheidstraining.

Als fokker vinden wij het onverantwoord dat puppy's nog voordat ze het nest verlaten worden gesteriliseerd / gecastreerd. In onze beleving mag dit pas gebeuren wanneer de pup (nagenoeg) volgroeid is.

Wel is het zo dat de puppy's, welke na 8 weken bij ons het nest verlaten, volgens de richtlijnen van de fokvereniging waarbij wij zijn aangesloten moeten worden gecastreerd / gesteriliseerd voordat ze de leeftijd van 12 maanden hebben bereikt en NIET voor het verlaten van het nest. Dit wordt door ons met de puppykopers overeengekomen middels een schriftelijke overeenkomst.

Wanneer de pups het nest verlaten zijn ze nagekeken door de dierenarts, inge-ent en 2-wekelijks ontwormd. De pups gaan naar de nieuwe eigenaar, vergezeld van onder andere een door partijen getekende koopovereenkomst, een Europees paspoort, een ingebrachte microchip met registratie bij een landelijke database, registratie bij de ALAEU met een afstammingsbewijs en een uitgebreid puppypakket waaronder een speeltje uit het nest. (Het afstammingsbewijs (de stamboom) ontvangt men na sterilisatie/castratie van de pup.)

Ieder jaar verwachten wij enkele nestjes. Het is altijd weer geweldig zijn om mensen blij te maken met een puppy welke perfect bij hen past. Wij reserveren maximaal 5 puppy's per nestje. Wij houden soms een reservelijstje aan voor het geval er meerdere puppy's in een nest geboren worden. Dat is en blijft altijd maar weer afwachten.


Uw eventuele interesse in een puppy uit een nestje van een van onze dames, kunt u kenbaar maken door het invullen van onderstaand contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk kontakt met u op.