D e   P e e l h o e v e

               A u s t r a l i a n   L a b r a d o o d l e s                    

Nieuws

Onderstaand vind u in chronologische volgorde gebeurtenissen / ontwikkelingen omschreven welke ons zoal bezig hebben gehouden.

OPROEP !!

Gastgezin zijn.

Wij zijn altijd op zoek naar gezinnen welke geinteresseerd en geschikt zijn om een van onze toekomstige fokteefjes in het gezin op te nemen. Onze gastgezinnen worden heel nauw betrokken bij toekomstige nestjes met jonge puppy's. Middels het contactformulier op onze pagina "GASTGEZIN" kunt u uw eventuele interesse kenbaar maken. Op die pagina kunt u overigens alle relevante informatie lezen rondom het :"gastgezinschap".

P.S.  Er zijn reeds op korte termijn mogelijkheden!

26 juni 2019                                                                                                                                              Menigeen gebruikt inmiddels een anti-teek / vlooienband. Het is mogelijk om deze via deze website te bestellen. Bij interesse . . . . ga dan naar de webpagina "links" en selecteer de subpagina "halsbanden".

21 juni 2019                                                                                                                                              Met gepaste trots hebben wij vandaag als eerste Nederlandse fokker de felicitaties ontvangen van WALA voor het feit dat de Peelhoeve het predicaat "Champion Breeder" heeft verkregen. Het bijbehorende logo hebben wij ontvangen en uiteraard onmiddelijk geplaatst op deze website.

07 juni 2019
Een nieuwe ster aan het firmament > Lobke. Een puppy welke is ondergebracht bij een gastgezin om daar uit te groeien naar volwassenheid.

18 mei 2019
Onze Jade alle keuringen glansrijk doorstaan en mag ingezet worden in ons fokprogramma. Zij is een dochter van Amber en zal aan het eind van dit jaar vermoedelijk haar eerste nestje gaan krijgen.

20 april 2019
Onze Jade is 1 jaar geworden en mag de "keurings-carousel in. Vastleggen DNA, allerlei onderzoeken etc etc teneinde vast te kunnen stellen of zij geschikt is om als fokteefje ingezet te worden in ons fokprogramma.

23 januari 2019
Sinds 22 januari zijn wij geaccrediteerd als eerste nieuwe lid uit Nederland bij WALA (World Wide Labradoodle Association. Door onder andere kennis en ervaringsuitwisselingen zal dit zeker een verrijking blijken te zijn bij onze doelstelling om het ras "de Australian Labradoodle" qua gezondheid en welzijn nog verder te verbeteren.

11 januari 2019
Vandaag heeft onze Ezra (reu) haar laatste onderzoek gehad bij Dier en Dokter in Mierlo. Ja hoor.....! FEEST. Ook Ezra is als dekreu zonder problemen alle keuringen doorgekomen en alle testen zijn positief. Hij mag zichzelf gaan bewijzen!!

26 november 2018
Hoezo half jaartje rust? Echt niet. Marron was veel eerder dan verwacht klaar om haar eerste feestje te hebben en werd daarom verwend door onze Flynth. Benieuwd hoe zij in januari haar eerste nestje gaat krijgen!!

03 november 2018
Zo, nu even een aantal maanden rust. Zojuist heeft de laatste pup van Yuna haar nestje verlaten en kunnen wij gaan genieten van een half jaartje rust.

07 september 2018
Het nestje van Yuna werd geboren met vijf prachtige puppy's! Terwijl de pups van Ruby inmiddels 5 weken oud waren kwam er de zorg voor dit nestje bij maar het is en blijft geweldig om te mee te maken om te zien hoe ook deze pups zich weer allemaal ontwikkelen tot kleine hondjes. Yuna heeft het werkelijk voortreffelijk gedaan naar haar pups.

01 augustus 2018

Ruby heeft haar eerste nestje gegeven waarvan onze Amerikaanse Josh de vader is. Ook Ruby doet alles volgens de natuurlijke weg al zijn ze wel vijf dagen te vroeg geboren. Zes puppy's in het totaal. Doordat Ruby relatief jong was en het voor haar het eerste nestje was, leek ze een "tiener-moeder".  Toch heeft ze het uiteindelijk voorbeeldig gedaan.

23 april 2018

Het verwachte nestje van Chanou, precies op de uitgerekende datum. Vijf mooie puppy's waarvan eentje PIKZWART. Volgens alle DNA en vachtonderzoeken zou dit niet moeten kunnen maar toch is het zo. Zo bijzonder dat wij ze als toekomstig fokteefje hebben ondergebracht bij familie van der Rijt. Meike, Joost, David, Joris en Sjoerd gaven haar een warm welkom!!

20 april 2018

Opnieuw een nestje van onze Amber. Deed het geweldig en gaf 6 puppy's. Een van de puppy's (een teefje) hebben wij ondergebracht bij familie van Uden in Gemert welke haar als gastgezin hebben opgenomen. Vanaf het allereerste moment waren Anita, Rob, Bas en Marlou zeer ingetogen met haar komst. Ze heeft de naam Jade meegekregen.

25 Maart 2018

GEWELDIG: de eerste Peelhoeve-Doodle-dag.                                                                                            Natuurlijk was het vooraf duimen draaien in de hoop op mooi weer, zo vroeg in het jaar. En ja hoor....het heeft geholpen!! Het was een geweldige happening om alle doodles uit de nestjes van Amber, Chanou en Yuna weer bijeen te zien, uiteraard samen met hun baasjes. Een heerlijke Brabantse dag, compleet met koffie+vlaai, en na de wandeling op de Strabrechtse Heide een heerlijke kop soep met rijkelijk belegde broodjes.

De samenkomst werd afgesloten met kleine workshopjes behendigheid, intelligentietraining en vachtverzorging. Een superdag waarvan iedere deelnemer ons vertelde "zeker voor herhaling vatbaar." Voor foto's verwijzen wij naar de pagina "foto's".

19 februari 2018

Opnieuw een dekreutje uit Amerika verwelkomt, luisterend naar de naam EZRA. Deze naam komt uit het Hebreeuws en betekent "helper" Ezra werd gebracht door Michelle Walker-Thomas, waarbij Ezra een eigen stoel had in het vliegtuig. Het moet niet gekker worden, toch?!

24 januari 2018

Onze Flynth heeft alle keuringen en onderzoeken goed doorstaan en blijkt een excellente reu te zijn. Dat belooft wat voor de dames maar vooral voor de aankomende puppy's. Hij zal als eerste worden ingezet op Amber en Chanou.

23 januari 2018

Onze Ruby heeft alle onderzoeken gehad welke volgens de fokregels van de ALAEU vereist zijn. Zij is er als excellent uit de bus gekomen. Vermoedelijk zal zij eind 2018 haar eerste nestje gaan krijgen!